fredag 9. mars 2012

Våt fredag.

Godt at torsdagen vart brukt ute !!
Etter nokre timer i hagen kom eg enno eit hakk lenger .Den næraste delen av steinmuren er murt i løpet av dei siste dagane. Steinane blir henta på beite som er ved sida av. Muren er ikkje rett, heller ikkje sirlig mura, men eg har gjort det sjølv og er godt fornøyd . Synest den ser ut som gamle steingarder og det liker eg !!
No mangler det mold. Har også ein plan om å legga markduk og bark mellom muren og pallekarm-kassane mine. Det er vel kanskje det viktigaste i forhold til å halda ugraset på eit minimum.  Kunne tenkt meg singel men sidan eg ikkje veit om dette vil forbli slik er det lettare å grava bark nedi molda igjen og få den "store" åkeren på plass igjen om det blir aktuelt. 


I denne høgre delen skal det dyrkast grønsaker. Ukjend kva slag enno, men ved gjerde skal det plantast sukker-erter som er eit ynskje frå yngste jenta vår (på 14 år...hehe)
I denne delen av hagen kan de kanskje sjå at urtene mine alt er på plass. Her må det meir mold til og kanskje nokre fleire urter og ??  
Har planer om å beholda urter som eg bruker så no blir det spennande å sjå om og kva som blir brukt ?
Som de ser har eg selskap når eg er ute og arbeider i hagen. Katten Rampus og hunden Happy er med. Desse to som var i krig med kvarandre har no glede av kvarandre sitt selskap. Dei spelar seg med kvarandre men kan vel ikkje seiast å vera bestevenner !!
I dag auser regnet ned og for litt sida var det også eit torebrak. Fint vær å sitja inne i og vera nøgd med arbeid som er gjort !! Ynskjer alle mine bloggevener ei riktig god helg :)

11 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Så flink du har vært,
jeg likte stein muren veldig godt! :O)

Skulle jammen ønske jeg hadde like god plass som deg til grønnsakene mine..

God helg :O)

Lina sa...

Så herleg sjarmerande mur du har laga! Driftig dame! :D Å, kjekt å sjå du har så godt selskap i hagen - det er gull! Gøy å følgja grønnsakshagen si ferd ilag med deg! :) Blir kjempeflott!

God helg til deg og ♥

Inger Marie sa...

Så flink du er...murer og greier...men det blir flott dette:))
Ser for meg bugnende pallekrager med grønsaker og urter...og "gammel" steingjerde:))
God helg..og takk for besøk hos meg:)

Bente sa...

Hm..herlig. Flink du er som gjør alt dette!
Jeg gleder meg til å se at det bugner.
:-) riktig god helg

krepsemor sa...

Kjempflott mur du har laget! Det er veldig tungt arbeid, så tenk på ryggen! Heldig også som har stein på tomta som du bare kan hente :) Det kommer til å bli så frodig og fint når det får vokse til, og med bark rundt blir det et rolige inntrykk også! Skal bli artig å se det ferdig!
God helg til deg!

Tua sa...

Fin blogg:) Jeg følger deg videre med glede. Bloggen din er til bli glad av. Ha ei strålende helg...

Lina sa...

Tusen takk! :) Så god du er ♥ Kjekt at du liker dikta! Eg har alltid vore interessert i lyrikk, og kosar meg med å leita fram fine strofar til bloggen :)

God helg til deg og! :)

Meta sa...

Her har du en jobb,ja.:=) Men en morsom en.
Driver med noen skumle planer her,men om jeg får de ut i live i år,det vites ikke. Må vel bestikke en graver.

Håper du har en herlig helg!:)

Klem fra Meta

wenche`s hage/ hobby sa...

Vi som har hage blir ikke arbeidsledig :)Noe nytt på gang hele tida :)Ruskevær her og idag,vind,regn og tordenbrak.
Lykke til med jobbingen og god helg.

Mia sa...

Oh,kan du alle rede holme på ute, så kulet måste vara. Våren har kommit långt hos dig. Snart spirar nog ärter också. Det ser fint ut med dom pallekragarna och så praktiskt :)

Ramme Alvor sa...

heilt fantastisk! Du har jammen fått gjort mykje..her ligg enno vinteren..

Klem!