onsdag 7. mars 2012

Grønnsakhagen og pallekarmer.

Grønnsakhagen er eit kapittel for seg.  For at den skal fungera  må det vera passe med arbeid. I fjor og året før vart det nokså mykje ugras, og med ivrige kålsommerfugl-larver på toppen vart det ikkje så kjekt. Men no er det nytt år og eg prøver på nytt. Inspirert av andre hagebloggere har også eg samla på pallekarmer i vinter. Eg har så vidt byrja jobben med å plassera dei.  Rundt dei har eg tenkt å ha fiberduk og bark. Slik håper eg det blir mindre ugras å ta i år. 


Tenkjer å ha to pallekarmer i høgda men trur dette skal bli bra for i år. På oppsida byrja eg ein stein-mur for fleire år sida. Håper å mura den ferdig no. Har i alle fall gravd vekk molda.


Til venstre oppe i bilete er det planta hageblåbær. I år håper eg det blir tornefrie bjørnebær !! Om det blir her eller på nedsida veit eg ikkje heilt enno.
I alle fall herleg å vera i gang igjen sjølv om kroppen protesterer så godt den kan. Hodet er på plass og har det veldig bra !!

7 kommentarer:

krepsemor sa...

Pallekarmhage er helt supert! Vi får de opp i bedre høyde, og det blir lettere å kontrollere ugresset. Jeg har ikke så langt prøvd meg på grønnsaker, men bruker de til barnehage/ventebed! Jeg er plaget av hjort, så jeg har i tillegg hønsenetting over pallekarmene, så de ikke skal gjøre skade. Gleder meg til en ny sesong! Muren din blir kjempeflott!
ha en fin dag!

Vivi sa...

Jeg har også pallekarmen i min kjøkkenhage! I de siste åra har jeg liksom ikke helt holdt grønnsakshagen ved like, så jeg må nok få rusket opp igjen det til våren. Det blir mye ugress rundt pallekarmene!

Lina sa...

Så herlig! Kjempesmart med pallekarmar :) Praktisk! Håpar kroppen heng seg på hovudet ettersom du får terapi og krefter i hagen ♥

Tua sa...

Fint med karmer, snille mannen min har snekret til meg. Er du plaget med utøy, dekk med sånn hvit fiberduk. Det er ikke så fint å se på, jeg tar det av når hagen skal vises frem, men ellers er den på. Det vokser bedre under duk også, så slipper man å sprøyte.
Strålende torsdag til deg :)

Anonym sa...

Vi har grønnsakshage laget av pallekarmer og er kjempefornøyde med det! den har nå stått i 4 år og vi har ennå ikke byttet ut noen deler.
Klem

Alvas hobby sa...

Så vårlig det er blitt hos deg!
Og slike pallekarmer er flotte å ha grønnsaker i:)
Her blir det nok ei god stund til jeg kan begynne ute...masse snø enda..sukk!!
D a er det ekstra godt å titte innom slike blogger der våren er kommet alt:)
Ønsker deg en fin kveld!

Bestemor Drillo sa...

Dette var jammen en ide å bruke ute på Torpet! Håper våren kommer snart!
Her datt det ned 20 cm.snø i natt!
Ha en fin helg! Klem fra meg!