fredag 2. oktober 2009

SteinRundt omkring oss der me bur er det mykje stein. Denne ressursen har me også valgt å dra inn i hagen. Me har steinmurer, steintrapper , steiner til avgrensing mot bed, steinbenk, steinheller...... I tillegg er det mange naturlige berg, med og utan mose....

Dei store tunge steinane er det min kjære mann som sliter på, med god hjelp av traktor med frontlesser og andre finurlige metoder. Traktoren når nemlig ikkje fram alle stader i vår hage.... Trur det hadde vore svært vanskelig å få murt noko her utan traktor....? Eigentleg hadde han jo helst sett at det kom ei gravemaskin til gards. Er ikkje heilt sikker på om muring hadde blitt så mykje enklare, men kanskje kjekkare... Ikkje veit eg.
 Og kven er det då som står for bæring av stein mindre enn "traktorstørrelse". Sjølvsagt ho mor..... Det svake kjønn !! Jada, sånn er det.... Har gått på beitene (våre beiter altså) og plukka stein, bore på stein ..... Har fått frakta på traktor av og til då . Eg er ikkje så glad i den der traktoren men innser at den er god å ha......


 Det er kjekt å bruka dei steinane som natuleg høyrer til rundt oss. Dei små runde steinane som er brukt til dekor langs med trappa er plukka ut av mold som me har gravd opp. Artig å sjå dei forskjellige fargane og mønstra. Estetikken er den sjølvsagt (??) eg som står for. Min kjære har sånne litt beine og på rekke og rad tanker, medan eg då kjem med litt kurver og overraskinger. Det er jo kjedlig å ha det beint og flatt og sånn, synest eg. MEN du verden for eit godt team me er til saman.  Han er kjempeflink å mura, kan teknikken, har lært av far og onkel . Han murer på gamlemåten utan bruk av betong !
Har ikkje tatt skikkeleg bilete av dei skikkelege murane han har laga. Dette er jo mest å rekna for småarbeid..

Formen er heldigvis betre i dag. Har vore litt ute i det fine været.Og klart å gjera litt i huset.
Takk for omtanke.
GOD HELG ! 

7 kommentarer:

Hanne sa...

Det er så flott med stein, jeg har alltid ønsket meg naturtomt meg berg og en steinmur. Men bor på flata, og eneste steinen her er grusen på gårdsplassen. Nydelig hage du har. Kommer nok tilbake hit. :-)

Bestemor Drillo sa...

Så flott det var hos deg ! Tusen takk for koselig kommentar !! Jeg vil også gjerne legge deg til på bloggen min. Håper forkjølelsen ikke er for slem. God bedring;)

Cecilie sa...

Så flott å legge opp slik med stein! Veldig fint og naturlig!
Tusen takk for fine ord!
Ønsker deg en riktig god helg!

Klem, cecilie

Marianne sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar!
Ønsker deg en god helg : )
Hilsen Marianne

Som mine dager er sa...

Stein er en uuttømmelig kilde her i Norge - vi bor jo på en steinrøys! Så hvorfor ikke utnytte det og bruke den der det er mulig?! Klokt og smart av dere. Bare synd de ikke veier som bomull, da hadde alt vært mye enklere, ikke sant ;-)

Ha en fortsatt fin helg.

Marit

Eirin sa...

Utrolig flott å få et tips om hva man kan bruke stein til! Jeg er veldig glad i stein og liker godt at de holder seg slik de er. I min hage trives stein bedre enn blomster. Så flink du er! Skal følge med på bloggen din kose meg med tips om både stein og blomster.
Fortsatt god helg!

Linda sa...

Hei!Takk for du stakk innom meg.
Så masse flotte stein,ja det er fint når steinene ligger litt hulter til bulter.
Jeg er også "STEIN" gal,er så mange fine former og farger.Ha god helg!Linda :))