lørdag 31. mars 2012

Grønnsaker og urter.....og bilder.


Ha !! Etter ei natt kom løysinga på bildeproblemet mitt !! Med å bruka picasa nettalbum var jo linken der så no kjem det innlegget eg hadde tenkt å laga i går...... Sånn nesten i alle fall !!

Godt formolda og "moden" kompostmold , både kjøpt og frå eigne kompostdunker er no fordelt i kassane.  Mykje fin mold å så i !! I år blir det mest frø planta rett i kassane og ikkje kålplanter til sommerfugl-larvane.....

 Fiberduk og bark er på plass. Fiberduken skal fjernast litt her og der , men synest det er greitt at barken har sett seg litt før eg gjer det.

I dei første kassane på bilde nedanfor er det alt planter. Det er mine urte - planter.

Fleire av dei er alt byrja veksa. Løpstikke, bergmynte, annan mynte og grasløk er i alle fall på veg. No er kunsten og bli flink å bruka urtene . Litteratur som er kjøpt inn og lest i vinter, må nok fram igjen . Har lova meg sjølv at eg for det meste skal ha urter som eg også bruker.


 Våren er på full fart i resten av hagen og. Har fått lite gjort der fordi eg har konsentrert meg om kjøkkenhagen. 

Slike primula-tuer og kuleprimula som ein ser bak til høgre har eg spreidd overalt i hagen. Dei er lett å få til og er flotte å sjå på. Dette er planter eg har fått, delt og mange har igjen fått hos meg.

 Ein eller annan narciss på veg, og også hyasinter . Siste sette eg ned i haust.

Og siste bilde i dag er ?? 
Er det Forglem-meg-ei søster ?? Har fått denne og er veldig usikker på navn. Svært kjekk vårplante som også blømer utover mot sommaren. Blader og blomer veks seg store saman. 

I dag vakna me til eit tynt lag med snø. Men no skin sola og den snøen er nok snart historie !!
 Ynskjer alle ei fin palmehelg !!

8 kommentarer:

Kari K sa...

Hei,hei. Du er jammen tidlig ute. Jeg er også av dem som spar og ordner med kjøkkenhagen. Hva slags ferdigkompost/økogjødsel bruker du? Jeg trener litt større mengder i år for å gjødsle opp en del bed der egen kompost blir litt for enkel, og trenger råd så jeg ikke bommer. Det blir jo en del penger.

Bente sa...

Nydelig innlegg, jeg gleder meg til å følge med!
God helg!

Kari K sa...

Tusen takk for svar på bloggen min. Jeg har hatt kjøkkenhage nesten hele livet, men nå må jeg gjødsle den opp litt for jeg tror noen felt mangler næring. Har for det meste holdt meg langt unna kål, for jeg fordrar heller ikke de ekle, grønne larvene.
Ha ei fin påske.

krepsemor sa...

Så fint det har blitt i urtehagen din, og muren ble jo også kjempefin! I fjor sådde jeg basilikum, timian og sitronmelisse! Maten blir så mye bedre med friske urter enn men de tørre i krydderglass! Prøv basilikum og timian til laks, nydelig sammen med creme fräiche og pesto :)
Bildet av din ukjente tror jeg må være vårkjærminne! Den er tidlig ute!
Ha ei fin palmehelg!

Tua sa...

Så fin kjøkkenhage :) Det må være deilig å være i gang, her er det snø enda, men det er håp. Gleder meg til å følge deg videre på ferden. Ha en flotters søndag
Tuaklem

Lina sa...

Tusen takk :) Hihi, skal spøkast litt i dag ;)

Så FINT det blir! :) Kjekt med mykje plass til å så. Nydelege vårblomar du viser :)

Ønskjer deg ei god påske! ♥

Olea sa...

Hei:)
så mange kassar du har til å plante i, sko ønska eg hadde lika stor plass! :) er så kjekt å plante sine egne urter! i år satsar eg på salat og blomkål:) og kanskje nogo meir... får sjå ka tia strekk til :)
God påske til deg å dine! :)
klem frå Olea:)

Villmarkstausa sa...

Herlige bilder av vår. Det spirer og gror og urtekassene blir flotte;-))
God påske!

Klem fra Ingun