lørdag 30. april 2011

Utviding av bed.

Dei siste dagane har eg arbeidd med utviding og fornying av bed. Dette bedet er det me ser mest når me sit ute om kveldane, og eg har sakna meir bløming der midt på sommaren.
Slik såg det ut for nokre dager sida då eg byrja å grava. Det vesle raude lønnetreet mitt skal sjølvsagt få stå. Det er ein av mine hagefavoritter.
 Til saman har eg køyrt på 4 trillebårlass med mold. Denne første delen  planta eg litt i . Pusen Rampus er på godkjenningsrunde.
 Dette området er nemleg viktig for han, bl.a. med både liggeplasser og gøymeplasser. Nedanfor lønna treng eg ikkje prøva å planta noko svært : Der legg han det ned etter kvart !
Akeleie, astilbe (lys rosa, trur eg), nellik og rosa aurikkel hadde eg frå før . Men enno mykje ledig plass. (Jo, det vart ein tur på plantasjen....)
 I dag gjekk eg i gang med siste rest. Så vart denne enden ferdig også. Nærast har eg planta ein Phlox paniculata, ein høstfloks. Den skal bli kvit. Det kan virka litt rart at eg har planta ein så høg blome i framkant, men det har med at det er der det er mold til det !!Ytterst må det nemleg vera planter som treng lite mold, mellom 10 og 15 cm...... Desse rosa auriklene har vakse opp der og er sett tilbake. Dei har faktisk meir mold no enn før.... Har også planta ein rosa nellik i framkant, der det også er lite mold. Ny er bronsekryp (Acaena m. "Kupferteppich" Basic), som ikkje viser på bileta. Nydlige røde, og grønne blad. Spennande plante som eg er spent på . To rosa pelargonier er plassert i potte, både for høgde i bedet og for å ha noko som blømer heile sommaren (håper eg)

Nye planter på oppsida av lønnen min er :
To stk Verbascum phoe. " Southern Charm", kongslys. Desse skal få ein farge som er vanskeleg å sei namnet på men f.eks. rosa-oransje? Ser for meg at denne fargen blir nydleg mot dei raude lønneblada....
Den andre nye er ein ridderspore som eg trudde var kvit men som eg no når eg studerer litt ser ut som den kanskje er svak rosa ?  Delphinium (P.G.) "Galahad" heiten den. Nokon som veit ?
Planen frå i fjor er gjennomført. No gjenstår meir planting, prøve og feile med sammenplantinger. Alt er berre kjekt og eg er så fornøyd !


10 kommentarer:

Mia sa...

Den är så vacker din lönn, nu kom den mer fram också. Kupferteppich köpte jag förra året och den klarade vintern. Den är en tuff planta tycker jag. Har du sett blommorna? Du kommer bli överraskad. Nu hoppas jag den växer till sig så jag kan dela den. Din primula är också jättesöt. Ska bli spännande att se rabatten utöver sommaren, det är så kul med nya bädd. Hos mig är det inte plats till flera så nu går nog plantasjen konk ;) Hoppas du får en fin dag imorgon också :)

Hilde sa...

Hei, og takk for besøk på bloggen min :)

Å fylle et bed med planter er noe av det artigste som er, og spennende å følge resultatet etterhvert som det gror seg til. Bedet ditt ser ut til å bli nydelig. Den røde lønnen var skikkelig stilig.

Fortsatt god helg til deg :)

Mariann sa...

Så fint det har blitt allerede og enda finere blir det etterhvert som plantene vokser seg til. Den rosa primulaen var nydelig. Lønnen var også veldig fin.

Turid sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar inne på bloggen min! ;-) Så fin hageblogg du har! Veldig lyst til å følge deg videre.
Ha en strålende dag!

Klem, Turid

Bestemor Drillo sa...

Hos deg er det riktig vår ser jeg!
Gleder meg tilå se bilder herfra senere på sommeren !
Klem fra meg!

Haukaas lille hjem sa...

Så gøy å få gjennomført sine planer. Den lønnen var kjempefin. Spurte etter det på hagesenteret i går, men de hadde ikke. Kansje jeg holder til litt for langt nord?

Med kjæleik til livet sa...

kor BRA at vi begge finner trøst i orda mine i dag ;)

eg teller dager og i dag er det 1 mnd siden min mamma døde ;(

klems fra monika
ps... JA vi er sterke -- sammen

Lina sa...

Så flott!!! :-) Du er kjempeflink, altså. Kjekt å få info om plantenamn, og tips til kva som er lurt å planta kvar osv. Det likar eg :D Dette vert nok eit kjempefint bed utpå sommaren. Herleg å ha mykje fint å kvila augene på når ein sit ute... :-)

Lina sa...

Usj, ja, det er nok ganske vanleg. Enig med deg! Dei er nok reddare dei enn oss, heldigvis. Gledar meg til å sjå tulipanen din og ;-) Klem

krepsemor sa...

Så fint det blir med det nye bedet ditt. Vakre planter har du valgt også, og du er flink til å tenke fargesammensetning! Delphinium `Galahad`er rent hvit, den har jeg i bedet mitt her! Og den gjør mye av seg også! Du finner den i bloggen min om du leter litt! Takk for kommentar i bloggen min =) Ang. prikling av prydtobakk, så venter jeg til de blir litt håndterlig, og så bruker jeg priklepinne! Veldig god å ha, når fingrene blir for tykke! Setter enten 1 eller flere i hver potte avhengig av størrelsen! De vokser fort når det først begynner! Lykke til!