søndag 27. mars 2011

Jenta med motorsag.

Det var ein gang ei odelsjente på ein liten gard på Vestlandet. Då ho fanga opp at  jamngamle odelsgutar hadde vore på kurs i korleis handtera motorsag ropa ho ut "kvifor har ikkje eg fått tilbod om dette? 
 
Ropa vart høyrd, nytt kurs vart arrangert, og fleire jenter vart melde på. Odelsjenta lærte om stell av sag, om trygg bruk av motorsaga, om teknikker og øving i skogen fekk dei og. No kan odelsjenta svinga motorsaga.
 
Veden for neste vinter er felt og kvista. På sidelinja kunne ein stolt far og bestefar stå å sjå på. Ikkje fritt for at mor og mormor, som godt kan lika ved i ovnen, også var stolte og glade.
Tryggleik er viktig. Både hjelm,vernesko og bukse er på. Ikkje akkurat vakkert synest odelsjenta, som er oppteken av mote og design. Kan hende ho kan gjera noko med det på sikt ?

Sidan dette er ei sann historie kan eg ikkje slutta av med "snipp snapp snute ,no er eventyret ute", men sluttar med parolen
"jenter kan også" ! .   

6 kommentarer:

Mia sa...

Klart vi kan!! Det är inte mycket som vi jenter inte kan lära oss, precis som en del herrar faktisk stickar. Blir alltid lika glad för handy kvinner jeg :)

krepsemor sa...

Du er modig, syns jeg! Selv er jeg altfor skeptisk til å svinge motorsagen....Men du har rett: jenter kan!

Tullik sa...

Var nok ikkje eg som er modig men dotter mi på 17 år !!

Anonym sa...

Imponerende! Vi kan hvis vi vil.
Klem

wenche`s hage/ hobby sa...

Klart vi kan ;-) fint at de startet et kurs til ned manje jenter :-) Blir nok mye ved der på garden ;-)

November- symra sa...

Klart jenter kan, hoppe på ski, koble strøm, mekke biler, kjøre gravemaskin og skoge! Det handler jo om å bli oppmuntret til å prøve.
Det er jo mamma og pappas jobb!