torsdag 6. januar 2011

Framtidstanker 13. dag jul.

Etter gamal skikk er dette dagen for julebukker i bygda her eg bur.
Det er også dagen for å bera jula ut.
Etter gamal skikk kan ein også venta med å bera ut jula til 20.dag jul.........
Akkurat i dag kjennest det ut som det kan bli både 14. og 15.dag jul før jula er ute. Og det gjer jo ingen ting. Eg kan jo egentlig gjera akkurat som eg vil.

SJEF I MITT LIV !!
eller ??

Kvart år når eit nytt år starter, kjennest det som å starta litt på nytt. Nye muligheter også bortetter.... 
Ja, det er nye muligheter faktisk heile tida. Eg starter i grunnen på nytt mange ganger kvart år eg !! Og det med å prøva å få til det samme, altså samme prosjekt, på nytt og på nytt
I år har eg fundert litt på kvifor eg ikkje får til det som er godt for meg ? Har fleire svar, kanskje nokon unnskyldninger, bortforklaringer. Men uansett : Eg må leva i det livet som er rundt meg. Og då er det ikkje alltid så lett å vera sjef i eige liv......


Men når eg klarer å sjå dei store linjene så ser eg at det er mykje eg klarer betre no. Så alle gangane eg har byrja på nytt har så visst hjulpe meg. Så egentlig er det vel greitt då at eg byrjer dei samme prosjekta på nytt og på nytt, for den treninga eg får til, har hjulpe meg !! Og det er alltid lys i enden av tunellen.


Så då skal eg også dette året trena meg på å ta betre vare på meg sjølv !!

12 kommentarer:

Megan sa...

Du er da helt klart chef i dit eget liv, så du bestemmer! :) Og i Danmark har vi et ordsprog, der siger, at julen varer lige til påske! ;) Det er nu hyggeligt med traditionerne. For mit vedkommende er julen overstået og jeg har taget hul på et nyt og spændende år. Et år, jeg har store og gode forventninger til!

Jeg håber, at du også får et år lige efter din smag! Nyd det!

Havfruen sa...

Ja, du må ta vare på deg selv, for det er du som er best til det!!
Nydelige bilder:)
Klem fra meg:)

Marie sa...

Kjenner meg godt igjen i tankane dine her ja...

Eg har rydda bort ein del av jula i dag og nå er det berre jultreet som skal "avpyntast" og berast ut så er eg tilbake til kvardagen igjen.

Uansett om du når måla dine og klarer å holde deg til nyttårsforsetta dine eller ikkje vil eg iallefall ønskje deg eit godt nytt år :)

Klem :)

Laila -Karin sa...

Følger tankene dine.
Jeg har ingen nyttårsfortsetter
annet en å ta i mot hver dag jeg får
og gjøre det beste ut av den.
Klem

Mia sa...

Oh, som det sista bildet värmer mig. Tänk, om bara ett par månader så är det vår! Ta vara på sig själv är viktig, men ack så svårt ibland. Men man blir bättre med åren även om någon kanske ville kalla det lat. Man gör mer som man vill har jag intrycket av, i varje fall gör jag det. Du får bara känna efter och säga nej till dig själv om det är något du inte vill. Blir andra sura är det deras problem.. Fina ord, men svåra att efteleva.
Damm i trädgården, ingen problem. Jag hade två guldfiskar också. Bytte vattnet två gånger, det var det hela. Grävde ner det på smågrus faktiskt, sånt grus som jag sopade upp från gatan, men jag vet inte ännu om dammen klarat vintern..
Förresten, 20.e dag Knut dansar julen ut, så du har god tid:)

Anonym sa...

Hei Tullik! Idag fant eg denne bloggen..så koselig å lese! Har ikke pitla ned særlig mye jul ennå, eg... men nå er det helg, så da skal alt ner! Har du lyst på linkene til strikkalongen vår? Ingen forpliktelser....stor klem, debby80

Asbjørg sa...

Ta vare på seg selv,det er både riktig og viktig!
Og du og du--sånn vårfornemmelser jeg fikk av bildene dine!Gleder meg!

Solveig sa...

Det var et av de klokere nyttårsforsettene jeg har hørt! Veldig kjekt å ha kontroll over sitt eget liv, en har en tendens til å gå dit alle andre vil:o)
Fin dag til deg!
Klem fra Solveig

Hanne sa...

Man er sjef i sitt eget liv, men livet går av og til sin egen vei og da er det ikke like enkelt å være sjef.

Jeg føler meg som oftest sjef over livet mitt, unntaket er januar og februar. Men i år prøver jeg å ta noen grep, og de skjer oppi hodet mitt.

Stå på.

Klem fra meg.

Lilla Kullan ♥ Hemma på Landet sa...

Här fick man vårkänslor. Härligt! :-) Stina

Ramme Alvor sa...

Godt sagt!!
Takk for fine kommentarar hjå meg...trur dei gjorde meg betre :)

Klem!

Troen og Haapet sa...

Gode forsetter, Tullik! Prøver det samme, men man har sine plikter..Da er det fint om man klarer å fokusere på de små ting..og de er det flest av:)
Tusen takk for trøsteklemmen.. livet er skjørt..selv for en hund!Akkurat nå føler jeg at flere skulle kjent min lille venn:)Hun var så god, snill, glad og humoristisk!Min gode start på dagen var mye pga henne, som møtte meg logrende og ville kjæles med..vi hadde vårt eget morgenrituale:) Gode minner, om det enda er litt sårt å tenke på.Livet går videre og det er masse å glede seg over, men innimellom er det vanskelig å se!
Nå ser jeg fram ti tulipaner i vasen, for i dag er det tulipanens dag:))
Ha en fin fredag og helg, vennen!Ta kontroll!:)
Klem