torsdag 28. januar 2010

Bak skyene......
BAK  SKYENE  ER  HIMMELEN  ALLTID  BLÅ  !! 

Eg er blant dei heldige som er født optimist !!  Og dette er ein egenskap som eg er svært glad for å ha.
Eg trur det er medfødt.
 Eg er heller ikkje eit menneske som bekymrer meg mykje. Medfødt ?? Eg er i alle fall glad for at eg har det slik.
Humor !! Kjempeviktig for meg. 

  
Livet mitt har ikkje gått på skinner, eller rett opp og fram, som bilde illustrerer. Dei siste 12 åra av livet mitt har vore prega av utmattelse.
Då har dei egenskapane vore gode å ha. 
Av og til forstår eg ikkje at eg har klart det eg har klart desse åra. Enkelte perioder er nesten blanke i hukommelsen min.... Då var eg så sliten , så sliten....
 

Då hadde eg det som denne greina. Alt flata seg ut. Det handla om å eksistera..... Hadde bare ein tanke i hode.... sova ....kvila  !!

På kurs på Frihavnsenteret i Skånevik lærte eg kva det var som skjedde med kroppen min (saman med andre med ME og utmattelses-plager).
Ingen kan kvila seg frisk, lærte eg.
Etter dette oppholdet fann eg vegen ut av uføret. Ser de at greina reiser seg igjen ? Slik har eg det no. Eg har reist meg.


Men det går ikkje rett fram... Det er litt svinger på vegen.

GAMLE VANER ER VONDE Å VENDA !!

Sjølv om eg no veit så  godt kva eg treng, så er det ikkje alltid eg klarer det. Avspenning, turer, vera til stades her og no, er litt av det eg skal ha fokus på.
No er eg tilbake i 50 % arbeid Det er kjekt. Og eg er stolt av det.
Så er utfordringa å få gjort dette andre som eg treng for å halda meg frisk..... Då er det godt å kunna leggja bak seg dei dagane eg ikkje får det til og så starta på nytt igjen, og igjen !! 
Framleis er det viktig å ha fokus på det eg har fått gjort framfor det eg ikkje har fått gjort. Framleis er det viktig å smila til verda slik at verda smiler tilbake. (Bestemte meg nemlig tidleg for at det var no ein ting å vera dårleg, men at ingen ting blir betre av å gå rundt             -hm, ligga- og vera sur og grinete.)
Framleis er det viktig å sjå framover !! Ikkje tru at eg ikkje har hatt vonde dager, så "flink" er eg ikkje, men eg trur dei vonde dagane blir færre når ein klarer å ha "rett" fokus.

Veit at det er mange der ute som slit med det samme. Ikkje gje opp !! Det er hjelp å få. Dessverre ikkje lett tilgjengeleg for alle . Hadde eg fått denne hjelpa i rett tid hadde i alle fall Norge spart litt penger på trygdebudsjettet på meg !! Og eg hadde hatt eit anna liv !
Tenk om våre politikarar kunne ha litt meir fokus på kva som kan hjelpa folk ut av sjukelønnsordningane i staden for å "straffe" oss ut ?? 


Tusen takk for flotte kommentarer på forrige innlegg.
De har inspiret meg til å skriva dette.
Ha ein fin dag !! 
 

10 kommentarer:

Hanne sa...

Og her sitter jeg og tenker at jeg er sliten og lei. Men det jeg har plagdes med er jo bare barnematen, selv om på en måte hopet seg litt opp. ;-)

Å gå rundt og være så sliten som du har gjort, og kanskje til tider gjør nu også, det vil jeg helst ikke tenke på. At du klarer å fokusere på det positive er beundringsverdig, for det er lett å grave seg ned i elendigheta. Jeg har full forståelse for at du føler sorg for de mange årene som ble borte i sykdom. Men du er fremdeles ung og har god tid på deg. Du kan jo uansett ikke få tilbake de årene som "er borte", men må omfavne de årene du har foran deg.

Stor klem til deg fra meg.

MajorogMeg sa...

Dette var utrolig godt skrevet og jeg beundrer deg for å "holde hodet over vann" når det sto på som værst. Tror det med positiv tenking er kjempeviktig, noe jeg har blitt mye flinkere til med årene.
Nyt dagene og vær stolt av deg selv:) Det har du all grunn til!
Klem fra meg:)

Bestemor Drillo sa...

Du sier det som er så viktig : Himmelen er alltid blå bak skyene og du med din optimisme kan leve et noenlunde godt liv med dine plager!
Det er noe å smile og være stolt av !
Stor klem til deg for et herlig innlegg ;)))

Troen og Haapet sa...

Flott innlegg med bilder som passet som hånd i hanske!
Jeg vet godt hva du snakker om, men det vet du;)Flott at du er åpen på det, for det er flere..mange flere!-Og som du skriver så riktig..hva med fokus på å hjelp eller forebygge langtissykemelding? "Man må være frisk for å være sjuk", sies det..det er skremmende at man må selv stå på skaffe seg den hjelpen man har behov for!!
Jeg er kjempe glad for at du er på rett kjøl nå. Selv om enn det svinger, så har du redskaper du kan benytte deg av for å komme deg inn på den positive veien igjen!Det er flott!!
Med meg går det smått, men jeg har ihvertfall funnet ut at denne gangen skal jeg tenke på meg selv og ikke arbeidsgiver..dvs bli egoist;)
Takk for at du delte med oss, Tullik;)
Ønsker deg en flott torsdags kveld!
Stor klem

Turid sa...

Flotte bilder , som du har brukt godt for å fortelle din historie.
Synes det er ei vond historie å høre du forteller om år som du har mista p.g.a. sommel og tull.
Men som du selv sier så hold det positive i fokus, selv de vanskelige dagene- høres ut som du har kontroll og kan vel masse mere enn mæ om dette, som er frisk .
Ønsker deg ei god helg-snart er fredagen her.

krepsemor sa...

Det er vanskelig å forestille seg at en kan ha det sånn som du har hatt det, og at du likevel har "stått han av"! Det er beundringsverdig at du klarer å reise deg, at du klarer å hente frem alt det som bor i deg for å klare nettopp det! Vi andre som er friske har mye å lære av nettopp din historie! Ingenting er selvsagt her i livet. Vi tar forsåvidt ingenting for gitt, men likevel så klager vi over bagateller, og skjemmes!
Det er flott at du deler dette med oss!
Klem!

AnneH sa...

Her er det meste egentlig sagt. Du har beskrevet så fint hvordan du har/har hatt det. Må si jeg er imponert over positiviteten din. Ønsker deg en fin helg og mange, mange flotte dager!

Ruths datter sa...

Så fint du ordlegger deg.Bilder_fine til-Ønsker deg lykke til videre med å leve i nuet.
Klem

Black Feathers sa...

Heisann, jeg har snubblet innom fra kommentaren din hos Laila-Karin.
Så fint å lese beskrivelsen din i dette innlegget. Jeg har selv en utmattelses sykdom og å fordele energien er ikke alltid det letteste. Det er fint å høre om andre som greier å komme seg litt oppå ;)

Jeg ønsker deg en riktig fin helg ;)

Eirin sa...

Et veldig ærlig, åpent og flott innlegg hos deg, Tullik. Tankevekkende og lærerikt. Jeg har en venninne som har ME, hun har det mye på samme måte som deg.
Dessuten var det flotte bilder i innlegget.

God helg til deg, min venn.
fra Eirin