mandag 4. juni 2012

Etter smakebiten av sommer.


Så var mai over og juni, første sommermåned er i gang. Siste del av mai baud på eit nydleg sommervær. Me fekk varme i kroppen, og den kvite vinterkroppen vart brun. Eg har til og med bada i sjøen to ganger....og eg er langt frå den første som hopper uti. Så kom den kalde nordavinden og varmen forsvann. 
Forblåst og kalde... Plantene bærer preg av kald vind og uttørka mold. Fleire veker utan særleg regn. Litt dråper har det vore og på lørdag kom dei i denne forma :
HAGL i JUNI..... Rett nok ikkje mykje men ...
 Ikkje rart at kroppen streiker , den liker ikkje kulda . Og aktiviteten i fine-været var vel også i meste laget, så no er kroppen inne for lading.  Har mine små runder i hagen, men det er ikkje berre kjekt for det er litt meir ugras enn eg liker. Prøver å ha skylapper på for det er mykje fint å sjå også.
Denne nydlege lewisiaen veks under trollhasselen min . Blomstrer rikt no , og er kjempefin synest eg.
Her veks primula i forskjellige fasonger.  Har klart å få ein del frøplanter og det er kjekt.

Denne godsaken nedanfor ,                                  , kom eg over i fjor. Den er alt delt i to og veks godt. Den har fått jobben med å dekka mold i ein av dei mange skråningane mine.
Nydleg bladverk, med desse lilla blomane.

Men blada er no flottast !!
Alpeklematisen blømer med sine mange lys rosa blomer.
Den veks villig.... Berre to år sida eg klipte den nesten heilt ned. 
Allium blømer fint både her og der i hagen. Liker den så godt. Prøver den ut både her og der. Her står den og blømer og venter på selskap av klematisen som veks på gjerdet i bakgrunnen. Håper det blir eit godt selskap.

Nederst i hagen  har eg eit bed med mest berre høge stauder og klematis på gjerdet i bakgrunnen . Plantene veks nokså tett og her er lite ugras. 

Det passer dårlig med slik beplanting i mine skråninger og små bed mellom berg og stein men her går det fint . 
Duppsoleie , allium og klematis i bakgrunnen. Valmue, hjelm, høstanemone med fleire venter på bløming.  Er det nokon som veit korleis det er å dela duppsoleie ? Er blitt ganske stor no så eg kunne tenkt meg og spre den utover.....
Denne sommerblomen har eg snopt meg .Har ikkje sett den før og synest den er heilt nydleg !!
Gler meg over den kvar gang eg går forbi. Ville kjøpa ein til forrige veka men då var den vekk. Og det kan eg forstå.....
Blei eit langt innlegg dette. Men lenge sida sist. Nyter innlegga de andre legger ut og er så glad for at eg kan ta del i dette blogge-fellesskapet her frå sofaen min. Det gjer livet mitt rikare. Tusen takk og spesielt takk til alle som legg att kommentarer. Det gjer ekstra godt !!
Skal snart ut og vatna.... Spanderer ei skikkeleg rotbløyte no når det har vore tørt så lenge. Kanskje ut å ropa på sommaren og..........
 Ha det godt !!

8 kommentarer:

Asbjørg sa...

Oi,her var det mye fint!Jeg har delt duppsoleie flere ganger,det har gått veldig fint.Den siste planten du viser er kjempefin,så en slik på kirkegården i dag,og tenkte at den må jeg skaffe meg,så nydelig som den er!Håper de har den på Plantasjen.

Mariann sa...

Jeg skrev nettopp på bloggen min at det ikke har regnet på over 14 dager, men nå har det jammen begynt å regne her. Det er tørt i bedene her og, så litt regn gjør godt. Men skulle gjerne hatt det litt varmere.
Nydelig blomstring hos deg, spesielt lewisia, primula og allium. Hvite dupper er så flotte, men ikke så ofte i handelen. Den siste sommerblomsten er ny for meg og, fin var den.

Vivi sa...

Hei på deg!
Veldig mye flott som står i blomst hos deg nå, tross det kjølige været!

Håper varmen snart kommer tilbake, og at vi kan nyte hagen og plantene våre! Klem

Tua sa...

Så mye lekkert du har i hagen din, utrolig frodig. Her står det litt stille om dagen, men vi håper på varme snart.
Ha glade hagedager.

Inger Marie sa...

Mye fint i hagen din nå:)
Men hagl..det kan vi greie oss uten!..håper du får varmen tilbake:)
Ønsker deg en fin kveld:))

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Ja se der var Montana Rubensen i full mundur! Håper min også snart våkner til liv så det synger etter ;)

God helg,
Blomsterstjernen

Alvas hobby sa...

Så utrolig vakkert hos deg!
Flott Alpeklematis, plantet en liten klematis i fjor, men det er ikke noe fart i deg ennå.Men så er det jo bare 3-4 grader på natta også...sukk!
Falt fullstendig for de skjønne Alliumblomstene,superflotte!

Håper det ikke kommer mer hagl hos deg,skal jo ikke være hagl i juni...

Klem:)

Anne (Moseplassen) sa...

Duppsoleie skal visst være veldig grei å dele, men du bør nok vente til sensommers naturligvis.

Supernydelig staude det er veldig merkelig at ikke er å få i butikkene!

Det haglet her også....