søndag 1. januar 2012

Juleroser, spirer, og nytt år.

I år feira me ein heilt roleg nyårskveld heima. Mannen min, vår 14 åring og eg. Og hund og katt sjølvsagt. Ein roleg kveld passa best for oss alle. Me hadde oss eit betre måltid og slappa av i sofaen.


 Likevel tok me og kledde oss godt, tok bilen og køyrde til fjells då klokka nærma seg midnatt. Me ville opp slik at me fekk sjå fyrverkeriet i heile bygda vår. Det blåste veldig, regnet piska men i le bak ein haug feira me inngangen til det nye året. Mykje flott fyrverkeri å sjå. Naturen sine eigne lyder dempa fyrverkeribråket slik at vår firbeinte venn hunden også hadde det okey. På veg tilbake til bilen tok regnet seg opp og piska godt både oss og hunden . Ein frisk og god start på det nye året. 


Dagens bilete er tatt for to dager sida. Juleroser i fleire varianter har det visst bra denne vinteren. Den store eika veks i nærleiken, på vår eigedom. Mektig og flott. Nesten finast utan lauv synest eg. Spirene er årets snøklokker på veg. I beda mine kunne eg også finna tulipanlauker med små spirer i jordoverflata. Her er mykje å gle seg til.


Dette er frå bedet eg har planta grasplanter i. Framleis fint der synest eg. Eg hadde tenkt på å dekka til for ,om muleg, få dei til å overvintra, men er usikker. Ikkje særleg med frost her enno. Får fylgje med og sjå.Liv i hagen er her ellers og. Fuglane forer me med solsikkefrø og heimelaga meise "boller". Trur fuglane trivst for her er ganske mange til tider. Kjekt besøk å ha.
Nytt år gjev meg alltid ein ny start. På tide å leggja bak seg både sorger og gleder frå forrige år. No ser eg framover og gler meg til å sjå og oppleva det 2012 har å by på.  Ynskjer det same for dykk alle !!

11 kommentarer:

Alvas hobby sa...

Hei på deg!
Og riktig godt nytt år!
Skal si det er store forskjeller i dette landet vårt...i hagen hos deg er det jo vår!
Fantastisk å se alle spirene:))
Ikke mye som ligner vår her ennå, bare isroser å se så langt øye når...
Vakre juleroser!
Jeg gleder med stort til å kunne starte i hagen, men må nok være tålmodig i noen måneder ennå..sukk!

Ønsker deg en fin kveld i det nye året!

Bente sa...

Så fint at dere hadde fin feiring! Her gikk alt over all forventning..Frøya oppførte seg som om fyrverkeri er det som er vanlig
;-)
Deilige bilder fra hagen din.. som vanlig. Jeg gleder eg veldig til våren!
Godt nyttår!Måtte dette året bli fint!

Troen og Haapet sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Troen og Haapet sa...

Oj, her var det en annen verden enn her på indre østlandet ja!!:) vakkert og vinterlig begge deler, men langt mer vår hos deg! Her startet årets første dag med store snøkjerringer fra oven. På morgenen var det bare meg og hundene her hjemme. Ungene overnattet borte og samboeren jobbet i helga. Jeg gikk en tur med hundene tidlig første nyttårs dag, og jeg syns det var så vakkert og stille..ubrøytede veier, snøen lavet og ingen biler...Føltes som om det var bare meg og hundene mine i denne verden! stillhet er virkelig undervurdert!!:)

Nyttårsaftenen deres var nok litt annerledes enn vår, men hørtes ut som noe jeg kunne tenkt meg!:)..denne stillheten da..:)

Nydelige vinterroser....sukk, skulle gjerne hatt!!

Ønsker med dette deg og dine et godt og helsebringende 2012!
Klem

Mari Anne sa...

Å så deilig å se vårbilder nå. Selv om det ligger snø her hos oss vet jeg at det er spirer under snøen. La oss tro at denne vinteren blir kort.

Mia sa...

Ser inte helt ut som vinter hos dig men vackert. Hoppas på en tidig vår här igen när den kommer.
God fortsättning :)

Troen og Haapet sa...

Kommer innpå igjen:) Tusen takk for kommentarer! Ja, nå vil jeg prøve å blogge mer igjen. Gikk tom, kan man si, en periode:) Helsa mi er som før også. Hva med deg??
Ha en fin ettermiddag, Tullik:)

Ramme Alvor sa...

Ynskjer deg eit litt forseinka, men likavel velsigna, godt nytt år!

Klem!

Marit sa...

Godt nytt hageår! Kjekt å se at det spirer i bedene allerede, tror jeg må ut og se litt bedre etter om det har kommet noe opp her også. :o) Godt med en vinter uten snø!

Bestemor Drillo sa...

Måtte du og dine få et fredelig og godt Nytt År !
Klem fra bestemor!

Landbohaven sa...

Smukke billeder.
Jeg holder nu mest af de sidste 2 billeder af havens fugle.
Tak for kigget.