torsdag 5. mai 2011

Så var det åkeren......

I går var eg innom plantasjen på vei heim frå jobb. Der hadde dei fått inn grønnsakplanter, og nokon av desse vart med meg heim. 

Men åkeren var ikkje heilt klar for dette, så her var det berre å gå i gang. Til tross for at eg fjerna ein god del ugras ein kveld tidlegare , hadde eg enno ikkje spavendt åkeren. Slik såg det ut :


Og eg spadde, vendte , fjerna ugras og jamna. Innerst laga eg eit lite hus av fiberduk til kålplantene i håp om å få eta dei sjølv i år.....

Og etter enno ei arbeidsøkt i dag såg det slik ut :

Maisplantene var dei einaste eg planta. Fleire venter på tur. Litt er det også igjen å spa, men ryggen min sa at no var det på tide med pause.
 Var visst ikkje verdens beste arbeidshansker det her ??

8 kommentarer:

Mia sa...

Jag brukar slita ut en ti-pack med handsakr varje sommar, har inte hittat några som håller så då kan jag lika gärna köpa billigvarianten. Som regel är det höger pekfinger som sticker ut..
Vilket fint köksland du lagar, smart med det tältet, det kan ju fortfarande vara kallt, men jag tror jag slapp frosten inatt igen. Mums för egenodlade grönsaker :)

Ramme Alvor sa...

SÅ herleg. Der ville eg ha vore med. Har desverre ikkje noko fullgod plass eller plan for grønsaker sidan mor mi dyrkar masser. Men eg skulle ynskt eg hadde for dette såg veldig kjekt og sjelerenskande ut :)

kLEM!

Anonym sa...

Ja det går mange hansker i løpet av en sesong. Synes ikke det hjelper å betale mye for de heller, blir fort hull...
Lykke til videre med grønnsakshagen!
Klem

Troen og Haapet sa...

Tusen takk for kommentar! Det var veldig, veldig hyggelig:)
Skal si du imponerer!!!Herlighet, så flink du er!!
Ryggen min klarer dessverre ikke slikt arbeid, men hodet vil...hm...-Og akkurat DET er er vanskelig, for det er ikke SÅÅ lenge siden jeg sto å jobba som en "gårdskar"!..men, man får gjøre det man får til og det er så mangt:))
Ha en kjempefin vårhelg, kjære deg:)
Klem

Marit sa...

Dette så kjekt ut! Har fått satt noen få poteter og kjøpt tre urteplanter så langt i år. Har store planer om litt flere selvdyrkede grønnsaker også. Må nok ta en tur ut med spade og greip snart...
Kjent syn de hanskene ja... Sliter ut 5-6 par hver sesong. ;o)
Ha en fortsatt fin dag med grønnsakene!

Mariann sa...

Så flott grønnsakåker. Her har du gjort en god jobb. Jeg roter vekk mine arbeidshansker, så her blir det mye jobbing uten hansker.
Ha en fin helg!

Inger Marie sa...

Så flink du er!
Dette blir bra:)Kålplanter er det mange småkryp som vil spise...fiberduk må til.
Takk for hyggelig kommentar hos meg:)
God hagehelg til deg:)

krepsemor sa...

Oj, du har jo gjort en kjempejobb i åkeren! Jeg er oppvokst på gård, så jeg vet litt om sånt arbeid! Ryggvondt er velkjent! Men så deilig det er når alt er klart til å plante! Nå er det bare å vente på at det skal vokse seg stort og flott =)