søndag 4. april 2010

Travelt å vera hagegal ?

Det er travelt å vera hagegal.... 
I går gjekk mannen min i gang med å setja opp eit gjerde som eg har venta på ein del år... Ja, eg er ei tålmodig sjel. 
(Og nei, det er ikkje fordi han er lat at det ikkje blir gjort,  men på ein gard er det alltid nok å henga fingrane i og mine hageynskjer blir vel kanskje ikkje prioritert.....)
 Her er pålane på plass. Men akkurat det er no kanskje ikkje så spennande. Øverst oppe i bilde skal det nemlig bli nytt bed !!

Her er eg såvidt byrja å røska i det. Og her skal det nye bedet koma mot oss, altså nederst på bilde. 
Det var sol i dag og bileta bærer preg av det....hehe. Men kan jo ikkje klaga på det !
Har  planer om at det skal veksa klematis oppover her.... Og det gler eg meg sånn til !

Og så nesten ferdig.... Mangler litt stein og eit trillebårlass til med mold. Når det var gjort seint i går kveld var det for mørkt å ta bilete.
Over seks timer var eg ute i hagen i går. Og sjølv om det å finna stein, bera stein og spa og køyra mold ,er tungt arbeid.... 
Så er det jo så kjekt !!


Dette er noko av det eg stellte litt rundt i går. Fjerna ugras og røska i fin brun mold. Desse krokusane var dei første som bløma hos meg, dei er snart ferdig med jobben !!
No skal me eta brunsj hos gode vener, og så gå tur. 
Ha ein fin dag !!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer til å bli kjempe fint med klematis slyngende oppover i det nye gjerdet!

Nyt resten av påska i hagen!
Klem Igi

Megan sa...

Det skal nok blive fint!
Jeg elsker flotte haver, MEN jeg er desværre ikke selv særlig god eller tålmodig til at have en selv. Jeg planter blomster ud i store krukker og så nøjes jeg med få bede og masser af græs til hundene :0)

Fortsat god påske.

krepsemor sa...

Så flink du har vært! Og det nye bedet blir knallfint. Jeg liker også mye stein i og rundt bedene. Det gir så fin kontrast liksom. Og Klematis oppetter gjerdet blir nydelig! Det gjerdet som mannen din har laget, er det mot hjort eller rådyr? Her er vi veldig plaget av hjort, som spiser opp plantene og tråkker i bedene mine! Veldig irriterende...
Ha en fortsatt god påske!

Tullik sa...

Det er nokså høgt ned enkelte plasser, derfor gjerde.... Sikkerhet for barn spesielt. Men like viktig for meg var nok den der klematis-planen.....

Ninni sa...

Det var nok godt å få opp et gjerde mot den stupbratte skråningen! SÅ fint det kommer til å bli med klematis som slynger seg oppover :) Skal si du holdt på i går, regner med at du kjenner havemusklene har våknet til live etter vinterdvalen i dag :)

Mia sa...

En vegg med clematis, låter som ljuva rosa skyar i mina öron, och hindrar det barna från att trilla ner, så mycket bättre. Just såna där 'hårda' träningspass i hagen längtar jag efter. Bära stenar ocg trilleborrlass med jord. Jag fikk nöja mig med snön igen. Men frisk luft är väl det viktigaste så här års och att kunna njuta vårsolen.
Ha en fin avslutning på påsken :)

AnneH sa...

Det er ikke så greit når man trenger hjelp i hagen, men sånn er av og til. Det skal bli spennende å se bedet ditt til høsten. Ang Klematis så anbefaler jeg Summer snow ( http://klematis.org/Summer%20Snow.html )
Jeg har vært plaget med klematisveps og måtte ta bort noen av mine klematiser, men denne ville jeg ha, så jeg har flyttet den og håper de ekle dyra holder seg vekk.

Hanne sa...

Som jeg misunner deg en hage som titter frem, vår er under et tykt lag med hvit masse, nemlig sne. På denne tiden av året kjenner jeg hvor jeg skulle ønske vi bodde en annen plass i landet. Men vi har fått gravd fem terrassen og i dag tok gubben seg en øl, og jeg et glass vin i solveggen.Herlig.

Må vel blogge litt snart, ser jeg.

Klem.