fredag 8. januar 2010

Trivsel i vinterhagen ?Synest ikkje akkurat rododendronen oser av trivsel om dagen. Han er eit litt trist syn når han krøller saman blada sine for å beskytte seg mot kulde. Håper det hjelper. Det er første gang mine rododendron har vore utsett for ein såpass lang kuldeperiode som det vi har no. Den største faren er jo uttørking i varm sol, med frosen bakke. Sola kan vel ikkje akkurat seiast å vera varm enno.....Liker ikkje tildekking eg. Liker å sjå plantene heile året. Men må eg så må eg !

Men vårlyngen (Erica) står der så frisk og grønn. Stikker opp av snøen med dei lengste skudda. Knoppane er klare til blomstring....

 Og raude greiner i kvit snø er jo også ganske fint. Gleder meg til denne kornellen får veksa litt meir . Har planer med dei fine greinene !!
GOD HELG !!! 

12 kommentarer:

Eirin sa...

Og god helg til deg også min venn. ;-)
Elvis var mest for å ha noe å si i dag.

anne - moseplassen sa...

sibirkornell er gull! Grenene er jo fine nå om vinteren og godt egnet til å lage fine dekorasjoner, men jeg synes nå kornellen er ekstra fin på høsten også, med de blå bærne og flotte høstfargene :)

Troen og Haapet sa...

Her har nærmest "alt" snødd ned. Bare de store trærne som syns.
Kos deg med dine i helga;)
Stor klem

Cecilie sa...

Det er fascinerende hvordan naturen går helt i dvale, for så å spire og gro på våren. Helt utrolig. Vinterhagen min er ikke mye å skryte av. Men vårlyngen din og de røde greinene er jo absolutt vakre i det hvite landskapet! :)

Takk for gode ord hos meg!

Ønsker deg ei riktig god helg i kulden!

Klem, cecilie!

Bestemor Drillo sa...

Hver årstid har sin sjarm sies det,men jeg vet ikke jeg! -28 gr. er ikke veldig sjarmerende, men vakkert er det ute så også i din hage;) Ha en fin helg i kulda;) Klem!

Solveig sa...

Ja, rhododendron ser like død og pjusk ut hver vinter-og blomstrer like herlig hver vår for det:o)) Men det er jo kjekt med disse plantene som kan vise sin friske side til alle årstider, da:o) Jeg er begynt å fordype meg i planteblad og bøker allerede. Gleder meg til hagesentrene åpner igjen:o)))
Her ligger snøen som et teppe og kulden vi har nå skal sies å ta livet av brunsneglene, så da kan det vel ikke bli bedre:O)
Ønsker deg en fin helg, min venn.
Klem fra Solveig

Britaiskogen sa...

Hagen er vakker også på denne tiden, kanskje jeg skal ta en tur ut i hagen å se? Takk for inspirasjon..

Mia sa...

Rododendron tåler nog det, det må den gjøre her hvert år.. Vårsolen er verst..Kornellen ser virkelig flott ut i snøen, vad har du tenkt å bruke den til? Flette den eller noe slik?

Ha en finfin helg :)

Britaiskogen sa...

Javisst kan du bruke innlegget mitt til det du vil. Det er viktig å minne seg selv og andre om dette noen ganger. Kanskje vi kvinner spesielt?

Turid sa...

Flotte bilder fra din vinterhage -lite farger fra hagen her nord, hvertfall ikke vintergrønt , eller som dine nydelige røde greiner fra kornellen.....
Ønsker deg ei flott vinter helg!

Hanne sa...

Ei riktig god helg til deg og dine. Jeg er bydame i helga.

Troen og Haapet sa...

Takk for gratulasjon;)
Ønsker deg ei riktig fin uke;)
Klem