mandag 12. oktober 2009

Ikkje fin, men


8.oktober viste eg fram eine veggen i stova vår. Veggen med "tusen" forskjellige ting. Her kjem litt til frå den veggen :

 

Dette møbelet som heng på veggen fann me i eit av uthusa på garden. Fekk beskjed av min kjære at dette fekk eg ikkje lov til å mala ! Det har nemleg orginal-malinga enno. Hylla er berre mit-behandla , og godt vaska. Eg synest absolutt at den har sin sjarm akkurat slik det er.
Me trur at denne hylla må ha vore laga på eit av dei sløyd-kursa som vart arrangert rundt på bygdene i gamle dager. Det er nok ein av min mann sine forfedre som har laga den. Akkurat lik hylle dukka opp på eit gamalt bilete frå ein annan heim  i bygda. Tyder på at det er fleire som har laga samme modellen. Me rekner med at den i alle fall er over 100 år gamal.Til venstre for skapet henge dette handarbeidet. Det har ein gang i tida vore på ei stor pute. Det låg i sakene etter ei tante av min mann. Det er hol i det mitt på ! Har nok blitt sove sund.... Av min mann sine forfedre.Trur kanskje ikkje nokon hadde tenkt at eg skulle henga dette på veggen ! Denne hunden ligg så stilt på nederste hylle. Om den er fin... Veit ikkje heilt. Eg er veldig glad i hunder.... Mannen min har arva denne etter onkel sin. Eg veit ikkje heilt om han heller synest den er veldig fin. Men den er eit godt minne om onkelen, så det er følelser knytta til denne hunden skjønar de !Denne vesle figuren her er kanskje heller ikkje så fin... Oldebessen min dø 97 år gamal då eg var 13 år gamal. Då dei rydda etter han, kom far min heim med denne figuren. Japan står det under den...?Veit ikkje korleis Oldebessen har fått den. No har den vore med meg på alle flyttelass seinare. 

Har meir å fortelja om ting og tang.... Kjem seinare ! 

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Heisan
tusen takk for hyggelige hilsen hos meg..
Det skapet ditt var helt nydelig... er helt enig om at det ikke bør males... Nose bør absolutt være slik det er..
Kjekt å ha slike gamle ting etter sine egne-..
Ønsker deg en fin uke videre...
Klem Kerstin

Troen og Haapet sa...

Så artig det er å ta vare på "arvestykkene", ta de fram å minnnes sine slektninger;)
Skapet var veldig fint..og IKKE mal det!!Fint med kontraster også?
Takker så mye for innlegget hos meg;) Leo er nå "konsulent". Ligger på badegulvet å sover ut rusen.
Ønsker deg en fortsatt fin kveld;)

Cecilie sa...

Spennende med slike gamle skatter! Gøy å høre historiene bak tingene vi viser frem i stua! Skapet var kjempefint med originalmalingen. :)

Tusen takk for mang en koselig hilsen hos meg - det varmer! :) Vi gleder oss veldig til alpakka ja!

Synes det er kjempespennende at dere driver med skotsk høylandsfe! Er det ikke slik at de er flere år før de er slaktemodne? Fire, fem år?

Ønsker deg en fortsatt fin uke! :)

Klem, cecilie

trønder sa...

Så utrolig fine minner,slike gamle heklearbeid har jeg også etter min mor.Synes det er så moro med ting arvet etter gamle slektninger,ting med historie.

Hanne sa...

Skapet er flott som det er. Vi har og ting som kanskje ikke er så fine, men har verdi på andre måter.

Henriette sa...

Affeksjonsverdi er noko heilt spesielt, og gjer ting vakre:) Kjekt å ha ting med historie:)

Ha ei god natt.
Klem:0)

Bestemor Drillo sa...

Mange fine minner her! De er vel verdt å ta vare på, tenk også at de i sin tid har gledet andre! Flott at du bevarer dem;) Ha en nydelig tirsdag;))

Hanne sa...

Å, så mye koselig du har på veggen. Jammen bra du ikke malte skapet, for det er nydelig som det er.