torsdag 23. juni 2011

Storskjerm.Flotte planter synest eg. Mange grunner til det :
Villige. Frør seg lett.
Tåler å stå i skugge. 
Fine å ta inn i vase.
     Lang blømingstid.

Las nett at dette er ei gammel hageplante her i Norge og at den difor høyrer heime i gamle hager.Eg oppdaga den først på Fjeldberg gamle prestegard der den står så fint blant den grønne hosta planta. Sidan leita eg etter den og fekk kjøpt den ikkje lenge etter. I dag har eg mange av den. Eg hadde planta den oppe i ei skråning, men det var ikkje lurt. Fekk nemlig stort antall nye planter nedover heile skråninga....Mykje å plukka vekk for den frøa seg villig. No prøver eg å plukka blomane før dei set frø.
Den skal finnast i tre fargevarianter :
Heilt lys, rosa og meir raud. Eg har kjøpt ein heilt lys, og ein meir raudleg. No synest eg mange av frøplantene er meir rosa enn den lyse ....men ingen så raud som den mørkaste ??

Dette er den raudaste eg har no... Ovanfor er den lysaste og så er det mange slike :

Dei er litt i knopp enno må eg innrømma. Dei so er på veg til å bløma blir av ein eller annan grunn alltid meir synleg for meg.
Ynskje alle ei fin St.Hans afta !!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott plante! Skal prøve å få tak i en slik en. Den hadde passet godt inn hos meg.
Klem

krepsemor sa...

Flott plante, storskjerm! Heter ikke den Astrantia Major på latinsk? Jeg fikk flere frøplanter av Ingrid på Lora, hvis du kjenner henne! Uansett, så strøk de med i vinter! Det ble nok for kaldt å stå i potter i pallekarmen.
Jeg må nok se meg om etter noen nye!
Ha en fin Sankthans! Vi utsatte feiringen til helgen. Her har vært et ufyselig regnvær i ettermiddag/kveld!

josimo sa...

En av mine favoritter,har den også i hvit. Syns det en flott plante som er spennende å ha sammen med andre planter i beddet. min står sammen med rosene

Kort og Søm sa...

Så fine!
God helg,
klem :O)

Kari sa...

Alltid like kjekt å komme over nye, koselige blogger en ikke har tittet innom før!Hagen din ser helt nydelig ut.Ha en fin kveld:)

Mariann sa...

Likte veldig godt den mørke varianten din. Den rosa var også veldig fin. Jeg har en av de vanlige lyse. Den har blitt ganske stor, men i år har sneglene nærmest kastet seg over den. Nå står den der nesten ribbet. Det står en annen Astrantia og noen frøplanter i nærheten, men de er ikke rørt. Merkelig.